31. Maj 2020.

14:23 PETAK, 11. 10. 2019. - 14:23 Autor: Marija Trišić

NOVA PREDSTAVA NEMUŠTI JEZIK PREMIJERNO U NEDELJU

Kao što je to već postala tradicija, početak sezone Narodnog pozorišta „Sterija“, koji se dešava tokom Dečije nedelje, posvećen je najmlađima. Ovoga puta, njima je namenjena nova predstava „Nemušti jezik“, rađena po tekstu Milivoja Mlađenovića, u adaptaciji i režiji Jovana Grujića, sa deset glumaca na sceni. Predstava će premijerno biti izvedena u nedelju, 13.oktobra.

podeli

Tv Banat
Predstavom „Nemušti jezik“, čuvena bajka pretočena je u pozorišni komad, koji obrađuje sukob između starog i novog, odnosno onoga što se smatra zastarelim i modernog, sa namerom da „pomiri“ različita doba i shvatanja vrednosti. Priča tretira savremeno vreme površnosti, ali i druge probleme današnjice, i skreće pažnju na potrebu da deca više čitaju, a roditelji se više bave svojom decom.
Tv Banat
Osim što skreće pažnju na to da se bajka danas ne može tumačiti na isti način kao i ranije, predstava se bavi i problemom nasilja u porodici, a uloge tumače Srđan Radivojević, Ivan Đorđević, Jonel Kuđija, Vanja Janjić, Neda Grubiša, Sonja Radosavljević, Marija Pantin, Dojna Petrović, Jovana Andrejević Grujić, i Tamara Tamči Toskić.
Tv Banat

Na koji način je Nemušti jezik preveden na jezik detinjstva – videćemo već za koji dan, kada predstava bude premijerno izvedena. Zbog radova na renoviranju velike scene i sale, ovoga puta to neće biti u matičnoj kući, već na sceni Kongresne dvorane Centra Millennium, u nedelju 13.oktobra sa početkom u 11h.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve