08. Mart 2021.

13:47 PETAK, 11. 10. 2019. - 13:47 Autor: Ana Marić

OKRUGLI STO NA TEMU SOCIJALNE ZAŠTITE

U prostorijama „Otvoreno srce sveta“ održan je okrugli sto na temu Socijalnih usluga i rada Udruženja i Institucija.U raspravi su učestvovali predstavnici opština Dolovo,Bela Crkva,Srbobran i gradova Pančevo,Zrenjanin i Vršac.Razovarano je o mogućnostima i pravnom prostoru za dalje širenje pomoći i usluga osobama sa invaliditetom.

podeli

Tv Banat
Na teme saradnja udruženja sa lokalnim samoupravama I Postupak lišenja poslovne sposobnosti predstavnici Institucija I Udruženja iz Banata razgovarali su na okruglom stolu.

Najavljene su izmene u novom paketu zakona o Socijalnoj zaštiti,čije usvajanje se očekuje tokom jesenjeg zasedanja Skupštine Srbije, po osnovu kog Centri za socijalni rad više neće pružati usluge socijalne zaštite već će to raditi civilni sektor ili će se osnovati poseban sektor u zavisnosti od organizacije u lokalu.

Tv Banat
Centar za Socijalni rad u Vršcu za sada pruža 13 usluga u okviru socijalne zaštite a ono što u gradu nedostaje jeste Dnevni boravak za osobe sa invaliditetom.U tom cilju se I sprovodi saradnja grada sa udruženjem”Otvoreno srce sveta” kako bi se otpoštovalo sve ono što zakon striktno propisuje,a reč je pre svega o licencama I pružanju stručne pomoći,kao I o adekvatnom prostoru.

Centri za socijalni rad radiće procene I planiranje dok će licencirana udruženja ,kojih u Vojvodini ima za sada tri a ostali su u postupku licenciranja ,od njih ukupno 26 ,pružati usluge socijalne zaštite po tačno odredjenim stručnim kriterijumima.

Prostorije udruženja “Otvoreno srce sveta” renovirane su I prilagodjene osobama sa invaliditetom a trenutno je u toku spoljašnje uredjenje dvorišta I prilaza kući kako bi se na najsigurniji način obavljao prevoz osoba sa invaliditetom.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

COVID - 19

Emisije

Pogledaj sve