02. Jul 2020.

12:43 PETAK, 20. 09. 2019. - 12:43 Autor: Marija Trišić

U SUSRET GROŽĐEBALU

Kao uvod u sve što nas očekuje tokom Dana berbe grožđa, sve do nedelje, već juče je na vidikovcu kod crkvice na Vršačkom bregu organizovan program “U susret Grožđebalu”, uz vino, pečene kobasice, tamburaše i Vinka Lozića.

podeli

Tv Banat
Uz vino od najlepšeg grožđa iz vršačkog vinogorja, ili ako neko više voli – uz pivo, miris i ukus na vatri ispečenih kobasica, i zvuke i pesmu tamburaša, Vrščani i njiihovi gosti krenuli su lagano “u susret Grožđebalu”. Sa vidikovca na Vršačkom bregu, kroz plodne vinograde, spustiće se zajedno do grada, gde nas sve ovih dana očekuje prava fešta.
Tv Banat
Da Vrščani zaista vole ovu tradiciju, pokazala je velika gužva oko vatre, pa se u redu čekalo na pečenje kobasica.A od ove godine, i Vrščane i goste očekuje i jedna novina: jedan od simbola Dana berbe grožđa, lik simpatičkog Vinka Lozića, ove godine tumači proslavljeni bard srpskog glumišta, Ivan Bekjarev.
Tv Banat

Šta god radili narednih dana, i Vinka i sve posetioce Grožđebala, pratiće i poznate melodije, uz koje se još više i lepše uživa u najlslađem, vršačkom, grožđu i vinu!

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve