20. Januar 2021.

10:47 SREDA, 7. 08. 2019. - 10:47 Autor: Marija Trišić

USPEŠNA AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI U ALIBUNARU

Transfuzimobil Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine nastavlja obilazak pokrajinskih gradova i opština, čime je olakšana i realizacija akcija dobrovoljnog davanja krvi. Ekipe su dana bile u Pačevu i Kovinu, a juče u dva mesta u Opštini Alibunar.

podeli

Tv Banat
U Ilandži, a zatim i u Alibunaru, održana je avgustovska akcija dobrovoljnog davanja krvi u ovoj opštini. Odziv je, obzirom na visoke temperature i vremenske uslove bio zadovoljavajući, a krv je dalo više od pedeset meštana. I za njih i za ekipu pokrajinskog Zavoda za transfuziju uslovi rada su znatno poboljšani, nabavkom novog transfuziomobila u kojem se akcije realizuju.
Tv Banat
Akcija je organizovana u saradnji sa opštinskom organizacijom Crvenog krsta u Alibunaru, koaj ima dobru bazu volontera i davalaca koji redovno učestvuju u akcijama.
Tv Banat
Potrebe za krvlju tokom leta su pojačane, zbog čega je još jednom upućen apel svima koji su u mogućnosti da se odazovu narednim akcijama.

Nedeljni raspored akcija objavljuje se redovno na sajtu pokrajinskog zavoda, a naredna prilika da krv daju stanovnici opštine Alibunar najavljena je za septembar.

Pogledajte video:

           

podeli

Slične vesti

COVID - 19

Emisije

Pogledaj sve