03. Jun 2020.

17:06 UTORAK, 6. 08. 2019. - 17:06 Autor: Marija Trišić

MINISTAR DJORDJEVIĆ POSETIO OPŠTINU ALIBUNAR

Opštinu Alibunar posetio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević. Bilo je reči o funkcionisanju opštine i njenoj saradnji sa višim instancama vlasti, a najavljeni su i neki novi projekti.

podeli

Tv Banat
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se u zgradi opštine sa predstavnicima lokalne samouprave u Alibunaru, a nakon toga, u zgradi Skupštine opštine, razgovarao je sa članovima Udruženja invalida rada, gerontodomaćicama i hraniteljskim porodicama. Bilo je reči i o radu Centra za socijalni rad, i najavljena izgradnja novih centara u čitavoj zemlji.

“Upoznao sam ih sa planovima Vlade Republike Srbije da u državi u narednom periodu izgradimo sve kompletno nove Centre za socijalni rad, da zaposleni dobiju komfornost i bolje uslove rada s jedne strane, a sa druge strane da povećamo bezbednost radnika i korisnika, kako bi pored materijalnog položaja i ti uslovi bili bolji”, rekao je ministar Đorđević.

Tv Banat
Novoj zgradi nadaju se uskoro i u Alibunaru, jer, kažu, za to postoje realne potrebe,ali im je podjednako važna najavljena podrška za uređenje dnevnog boravka za lica sa smetnjama u razvoju, i izgradnju sigurne kuće, zbog povećanja broja žrtava porodičnog nasilja.

“Imamo 80 žrtava nasilja, koje treba smestiti u sigurne kuće, i to pokušavamo da uradimo u krugu od Pančeva, Bele Crkve i Zrenjanina. U Pančevu je sigurna kuća prepuna, i oni idu na proširenje kapaciteta i traže pomoć susednih opština, i mi smo prihvatili poziv i sigurno ćemo da u tome učestvujemo”, naveo je direktor Centra za socijalni rad Alibunar Zoran Prebiračević.

“Ova poseta današnja nam puno znači, jer su otvorena mnoga pitanja, a s obzirom na to da smo I do sada sa ministrom Đorđevićem imali jako dobru i uspešnu saradnju, nailazili na maksimalno razumevanje I uvažavanje, očekujem da se i plodovi ove posete ubrzo pokažu”, poručio je predsednik opštine Alibunar Dušan Dakić.

Tv Banat
Dobru dosadašnju saradnju potvrdio je i ministar, istakavši da su na čelu opštine ljudi koji imaju viziju o tome kako teba raditi, i koji dobro planiraju sve aktivnosti.Ministar Đorđević najavio je ovom prilikom i da će Udruženju invalida rada donirati računar, jer je to, kao je rekao, najmanje što ministarstvo za njih može da učini.
 
Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve