03. Jun 2020.

16:27 UTORAK, 6. 08. 2019. - 16:27 Autor: Ana Marić

GAZDINSTVO „SREĆNA KOZA“

Gazdinstvo Nebojše Joksimovića u Velikom Gaju,opština Plandište ,posetio je ministar poljoprivrede,vodoprivrede i šumarstva Branislav Nedimović zajedno sa resornim pokrajinskim sekretarom dr Vuk Radojevićem.

podeli

Tv Banat
Registrovano gazdinstvo „Srećna koza“ bavi se uzgojem koza,trenutno broji 150 muznih koza,10 ovaca ,i 4 konja na 15 h zemlje.Bave se automatizovanom proizvodnjom mleka,sira i mlečnih proizvoda.
Tv Banat
U opštini Plandište koja spada u red nerazvijenih opština meštani su se dosetili kako da naprave kvalitetan proizvod,tražen na tržištu,kojim će moći da se zaokruži proizvodnja na imanju i ostvari dobit.
Tv Banat
Za preradu i plasman gotovog proizvoda država obezbedjuje povraćaj od 50 do 60% uloženog kapitala za nabavku opreme.Iako sada domaćinstvo Nebojše Joksimovića važi za ugledno nije od početka sve išlo glatko.

Kako bi znanje i iskustvo preneli na ostale poljoprivrednike ministar Nedimović ,sa saradnicima, i domačinima na radnom sastanku je lokalnim proizvodjačima predstavio modele i načine saradnje koje država nudi a koji se pre svega odnose na otvaranje tržišta ka Kini i Turskoj.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve