28. Februar 2020.

15:57 PONEDELJAK, 5. 08. 2019. - 15:57 Autor: Danijela Korać

“MAKEDONSKI BISERI” PROSLAVILI ILINDEN

U prostorijama Kulturno obrazovnog centra “Vuk Karadžić” u Plandištu, u petak 2.avgusta obeležen je najveći nacionalni praznik Makedonaca Ilinden. Tim povodom, Udruženje makedonske nacionalne zajednice “Makedonski biseri” iz Plandišta, organizovalo je tradicionalno okupljanje i proslavu.

podeli

Tv Banat
Praznik Svetog Ilije - Ilinden koji pravoslavne crkve proslavljaju 2. avgusta Udruženje makedonske nacionalne zajednice “Makedonski biseri” obeležava od 2003. godine   kada je i udruženje osnovano. I ovoga puta oranizovan je bogat kulturno-umetnički  program u kojem su nastupale pevačke grupe i recitatori iz opštine Plandište ali i susednih mesta.

Među mnogobrojnim gostima, obeležavanju ovog najvećeg makedonskog praznika, prisutvovale su i članice Kluba žena “Jefimija” iz Plandišta, koje imaju dugogodišnju saadnju sa “Makedonskim biserima”.

Osim tradicionalnih pesama i igara iz svih krajeva Makedonije, mnogobrojni gosti i posetioci imali su priliku i da uživaju u nekim od tradicionalnih makedonskih specijaliteta, pripremljeniH za ovu priliku.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti