16. Oktobar 2019.

12:54 SREDA, 29. 05. 2019. - 12:54 Autor: Marija Trišić

ZELENILO,CVEĆE I DRVEĆE KAO UKRAS GRADA

Pored arhitekture, kulturne i istorijske baštine, i prirodnih lepota koje poseduje, ogledalo jednog grada su i javne i zelene površine, i način na koji su uređene. Vrščani u to ulažu mnogo truda, zbog čega se s razlogom ponose izgledom svoga grada.

podeli

Tv Banat
Osim o realizaciji uobičajenih poslova predviđenih planom rada, JKP Drugi oktobar i Službe zelenila vode računa i o sugestijama i predlozima građana. Tako su poslednjih godina uređeni i delovi gradskih naselja koji su dugo bili zapostavljani, a zelene i cvetne površine postaju pravi zaštitni znak jednog od najlepših vojvođaskih gradova.
Tv Banat
Ovih meseci radnici zelenila bore se i sa lošim vremenskim uslovima i čestim kišnim danima, pa svaki bez kiše, koriste za dopunjavanje cvetnjaka, košenje, orezivanje. Centralne gradske zone jesu prioritet, ali se ostale ni najmanje ne zapostavljaju.
Tv Banat
Ja bih rekao da su nam svi delovi grada prioritet, a pored toga imamo i veliku podršku lokalne samouprave u svim n ašim, da ih tako nazovem projektima, i trudimo se da sa svojih 40 radnika sve poslove koji su nam povereni izvedemo u maksimalnoj meri”, navodi Vladimir Solarević, rukovodilac u održavanju Službe zelenila.
Tv Banat
Ono što građane ponekad zabrine jeste način na koji se orezuju pojedine vrste drveća, jer stablo nakon njega ostaje skoro bez grana.  Najčešće se to dešava sa sibirskim brestom, ali, objašnajavu nadležni – nema razloga za brigu.
Tv Banat
“Jednostavno, oštrom rezidbom se potenciraju spavajući pupoljci, i drvo se obnavlja. Sibirski brest se na primer oštro orezuje, dok recimo platani ili kestenovi podrazumevaju manji stepen rezidbe”, dodaje Solarević.
Tv Banat
Vladimir Solarević

Inače, kada je rezidba u pitanju, ona je završena u aprilu, a sada se sprovodi uz naloge komunalne inspekcije, kada za to ima potrebe

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti