19. Mart 2024.

16:56 UTORAK, 21. 05. 2019. - 16:56 Autor: Marija Trišić

MINISTAR NEDIMOVIĆ U VLADIMIROVCU

Pre Pavliša, ministar Nedimović je danas posetio i Vladimirovac, u opštini Alibunar.

podeli

Kako je naveo ministar Nedimović, teme razgovora sa poljoprivrednicima u Vladimirovcu bile su uobičajene za ovu opštinu - cene poljoprivrednih proizvoda, sistemi za navodnjavanje, penzijsko osiguranje, i subvencije. Kada je o njima reč, ove godine je samo po osnovu subvencija za gorivo isplaćeno 1,9 milijardi dinara:

Sastanak je održan u domaćinstvu Branka Gajića, a Nedimović je iskoristio priliku da poljoprivrednike informiše i o namerama koje ministarstvo ima u narednih par meseci, po pitanju novih zakona, prventveno oko zakupa zemljišta, i ograničavanju prava koja su do sada zluopotrebljavana. Poljoprivrednicima sa ove teritorije značilo je što su dobili odgovore na brojna pitanja, i neke predloge za prevazilaženje problema:

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Opštine Alibunar, koji su istakli značaj ministrove posete, jer se 80% ovdašnjeg stanovništva bavi ratarstvom.

Predsednik Opštine izrazio je i nadu da sve dogovoreno neće ostati samo na rečima, već da će uskoro biti vidljivi i konkretni rezultati.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve