31. Mart 2020.

14:48 SREDA, 24. 04. 2019. - 14:48 Izvor: TV Banat

SAJAM ZAPOSLJAVANJA ALIBUNAR

U opštini Alibunar danas je održa sajam zapošljavanja na kome se predstavilo dvadeset pet poslodavaca sa ponudjenih 151 im radnim mestom.

podeli

Sajam zapošljavanja u samom Alibunaru,koji je ispostava Pančevačke filijale,održava se nakon šest godina.Karakteristike ove opštine,koje su se zbog novonastalih okolnosti ikristalizale,stvorile su potrebu za direktnom potražnjom radnika.

Tv Banat

Naime na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje nalazi se 1869 nezaposlenih lica od kojih su 1842 žene.

Tv Banat

Alibunar kao opština spada u IV kategoriju nerazvijenih opština tako da je potrebno udruženim snagama svih nadležnih rešiti tekuće probleme.Većina evidentiranih je sa niskom i srednjom stručnom spremom što znači da od naredne godine treba ići na otvaranje novih školskih,tačnije zanatskih smerova u srednjim školama za kojima postoji potreba direktno u industriji

Tv Banat

Sajmovi zapošljavanja samo su jedna od mera koje sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje na kojima ,po statističkim podacima, 30posto prijavljenih pronadje posao.

Tv Banat

Kako je najavljeno ovo je samo prvi korak u rešavanju gorućih problema, koji je po svemu sudeći dao zeleno svetlo za dalje aktivnosti.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti