31. Mart 2020.

17:19 PETAK, 19. 04. 2019. - 17:19 Autor: Marija Trišić

PARAKVAD POSETIO OŠ JOVAN STERIJA POPOVIĆ

U sklopu projekta „Ostvarivanje ljudskih prava na sociјalnu inkluziјu i јednake mogućnosti za povratak dostoјanstva osoba sa invaliditetom”, SHUPIK Parakvad VŠ obišlo je jednu srednju i jednu osnovnu školu u Vršcu, i đacima ukazalo na probleme OSI.

podeli

Pošto u Osnovnu školu Jovan Sterija Popović ide i dva člana udruženja Parakvad, predavanje i promocija organizovani su u odeljenju koje pohađa jedan od njih. Dragan Matić đak je ove škole već pet godina, i od V razreda promenio je odeljene i stekao brojne nove drugare. Za sve njih prikazan je kratak film, i predstavljen Vodič za roditelje dece sa invaliditetom, a nekoliko Vodiča Parakvad je poklonio školskoj biblioteci, kako bi se sa ovom tematikom upoznali i ostali zainteresovani.

Tv Banat

Udruženje je đacima podelilo bedževe OSI u srcu Srbije, a Dragan je, želeći da iznenadi drugare, doneo slatkiše za sve. Veće iznenađenje bilo je to što su i oni spremili poklone za Dragana, i time mu još jednom poželeli dobrodošlicu u razred.

Tv Banat

Direktorka škole podsetila je da je u poslednjih pet godina dosta toga urađeno na prilagođavanju objekta, i unapređenju uslova za normalno funkcionisanje OSI i njihovo ravnopravno učešće u školskim aktivnostima:

Tv Banat

U projektu u okviru kojeg je organizovana poseta školama, pored Vršca učestvuju i gradovi Pančevo i Zrenjanin, opština Opovo i Baranda.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti