30. Septembar 2022.

09:21 UTORAK, 9. 04. 2019. - 09:21 Autor: Marija Trišić

OPŠTINSKA SMOTRA FOLKLORA I FOLKLORNIH TRADICIJA PLANDIŠTE 2019

Proteklog vikenda u Plandištu je održana opštinska smotra folklora i folklornih tradicija. Smotra je ove godine imala i takmičarski i revijalni karakter. Pokrovitelj smotre je i ove godine Opština, a organizator KOC Vuk Karadžić:

podeli

17. po redu opštinska smotra folklora i folklornih tradicija Plandište 2019, za razlčiku od prethosnih trajala je dva dana, tokom kojih su u sali bioskopa u Plandištu posetioci mogli da uživaju u tradicionalnim plesovima, melodijama i nošnjama. Određene koreografije i nastupi bili su takmičarski, pa ih je ocenjivao žiri, dok su ostali nastupali samo za publiku. Učestvovala su KUD Vuk Karadžić i klarinetista Mario Cesnak iz Plandišta, KUD Jasen iz Velikog Gaja i Bratstvo iz Hajdučice, Tamburaški orkestar Stari znanci i KUD Mladost iz Velike Grede, i Akro dens studio Super star, i KUD Dukati Margita.

Tv Banat

Predsednik Opštine podsetio je da, osim ove manifestacije, i sva KUD imaju njihovu podršku.

Tv Banat - Jovan Repac, predsednik opštine Plandište

KUD koja budu najuspešnija po mišljenju stručnog žirija, plasiraće se na zonsku smotru, a o tome i ove godine odlučuju Petar Pavlov, profesor muzičke kulture i Dragan Mićić, koreograf iz Pančeva.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve