13. Jul 2020.

14:23 PETAK, 8. 02. 2019. - 14:23 Autor: Marija Trišić

EKSPLOZIJA U VRŠCU

U snažnoj eksploziji, koja se dogodila u četvrtak veče posle 20 časova u jednom od stanova zgrade u Podvršanskoj ulici u Vršcu. Povređeni su T. Z. (55) i Z.D. (58), koji se trenutno nalaze na Klinic i za opekotine Kliničkog centra Srbije, i njihovo stanje je stabilno.

podeli

Tv Banat
Jaka eksplozija uznemirila je sinoć stanare zgrade 7/5 u Podvršanskoj ulici, ali i njihove komšije. Od detonacije su na više prozora popucala stakla, u stanu je u izbio i požar, a povređeni su T. Z. (55) i Z.D. (58). Oni su iz vršačke bolnice kolima hitne pomoći prevezeni u Beograd, na kliniku za opekotine.
Tv Banat

Do eksplozije je došlo sinoć oko 20:20h u stanu broj 8, a ostaci stakla i delovi roletni još uvek se nalaze na saobraćajnici pored zgrade. Komšije nisu želele pred kamere, ali smo od njih saznali da su u pitanju ljudi koji su se nedavno uselili u zgradu i koji tek par dana žive ovde.

Iako srče ima i na krovu kuće preko puta, pričinjena je manja materijalna šteta. Veća tragedija sprečena je zahvaljujući hitroj reakciji komšija, od koji je jedan povređene stanare odvezao u bolnicu, a drugi je protivpožarnim aparatom ugasio vatru:

Tv Banat - Milan Stojkov
„Neki ormar je bio na vratima, i to smo pomerili, a jedna kartonska kutija sa svojim sadržajima se upalila. U međuvremenu je došao i komšija iz druge zgrade, sa prentačom, i to ugasio“, priča jedan od prvih komšija Milan Stojkov.
Tv Banat
Na lice mesta ubrzo su izašli i Vatrogasna jedinica i policija, koja je izvršila a uviđaj, ali se do sada niko nije zvanično oglašavao.

Nezvanično, do nesrećnog slučaja došlo je kada su povređeni nenamerno, pomerajući stvari, odvrnuli ventil na plinskoj cevi u stanu, zbog čega je došlo do curenja gasa i eksplozije usled elektriciteta.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Kultura

Emisije

Pogledaj sve