03. Decembar 2022.

21:13 NEDELJA, 20. 03. 2022. - 21:13 Autor: Marija Trišić Knežević

Nova oprema za Službu hitne medicinske pomoći

Za Službu Hitne medicinske pomoći Doma Zdravlja Vršac, posredstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, nabavljeno je najsavremenije sanitetsko vozilo vrednosti 80.000 evra.

podeli

“Radi se o vozilu koje će služiti za rad dežurne urgentne ekipe hitne pomoći koja 24 časa pokriva teren na celokupnoj teritoriji Grada Vršca. Vozilo je potpuno opremljeno najsavremenijom opremom za zbrinjavanje svih urgentnih stanja i politrauma, i na terenu u potpunosti sa svojom opremom zamenjuje jednu ambulantu, jer je opremljeno poslednjom generacijom medicinske opreme što će našim ekipama omogućiti da 24 časa pružaju najkvalitetniju uslugu zbrinjavanja svim sugrađanima kojma je pomoć neophodna" izjavio je Dr Borko Minić, direktor Doma zdravlja Vršac.

U prethodnom periodu, Dom zdravlja Vršac nabavio je najsavremeniju opremu i za ambulantu Hitne pomoći u vrednosti od 5 miliona dinara, što će značajno doprineti kvalitetu usluga za sve sugrađane koji pomoć potraže dolaskom u ambulantu hitne pomoći na pregled.

“Obezbedili smo illuminator vena, aparat koji će pomoći našim tehničarima da što bolje i lakše oostave venski put naših pacijenata, obezbedili smo video-laringoskope, koji će lekarima omogućiti da što lakše i bezbednije uspostave disajni put kada je to potrebno. Takođe, obezbedili smo nove EKG aparate, aspiratore i merače pritiska, i najsavremenije streč vozilo koje će omogućiti lakši i brži transport naših pacijenata do sekundara, odnosno Opšte bolnice Vršac”, istakao je dr Minić.

Grad Vršac je u prethodnom periodu uložio gotovo 20 miliona dinara za nabavku i opremanje tri sanitetska vozila za prevoz vitalno ugroženih pacijenata ka tercijalnim zdravstvenim ustanovama u Beogradu i Novom Sadu, a što se pokazalo kao presudno tokom pandemije korona virusa. U narednim danima očekuju se i dva nova vozila za potrebe Službe polivalentne patronaže koja će takođe biti opremljena medicinskom opremom, a nabavljaju se sredstvima iz budžeta Grada Vršca.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve