03. Decembar 2022.

20:48 PETAK, 18. 03. 2022. - 20:48 Autor: Ana Marić

NABAVKA NOVE OPREME ZA OPŠTU BOLNICU U VRŠCU

Za potrebe Opšte bolnice u Vršcu nabavaljena je nova oprema, pre svega za deo operacionog bloka koji ima pet operacionih sala.

podeli

Za prvu salu operacionog bloka nabavljena je oprema za operaciju katarakte tako da će nakon deset godina naredne nedelje prvi pacijenti u Vršcu biti operisani. Nabavkom nove opreme, u vrednosti od 17 miliona dinara, smanjiće se liste čekanja a pacijenti iz Vršca i okoline neće morati da odlaze u veće centre već taj zahvat moći da obave u svom gradu.

Za odeljenje intenzivne nege, gde se leče pacijenti sa najtežom kliničkom slikom, i koja je svakako bila prioritet, nabavljena je najsavremenija oprema.

Instalirana je i centralna jedinica za snabdevanje kiseonikom, vrednosti sedam miliona dinara, koja je bila u punoj funkciji od početka pandemije.

Nabavkom nove opreme stekli su se uslovi za zbrinjavanje svih pacijenata kojima je potrebno bolničko lečenje na novou savremenih medicniskih centara što daje osnov za dalji razvoj i rad medicinskog osoblja Opšte bolnice u Vršcu.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve