03. Decembar 2022.

09:55 UTORAK, 15. 03. 2022. - 09:55 Autor: Marija Trišić Knežević

Potpisan sporazum o saradnji KC i NIU Libertatea

Večeras je u sali bioskopa Kulturnog centra Vršac potpisan sporazum o poslovnoj saradnji između ove ustanove i Novinsko Izdavačke ustanove "Libertatea" Pančevo. Nakon protokolarnog dela, usledila je promocija časopisa za kulturu, umetnost i književnost "Lumina".

podeli

Tv Banat

Kulturni centar Vršac nastavlja unapređenje saradnje sa institucijama kulture, udruženjima i pojedincima. Kao rezultat došadasnje uspešne saradnje, u sali bioskopa Kulturnog centra potpisan je sporazum o poslovnoj saradnji između ove ustanove i Novinsko Izdavačke ustanove "Libertatea" Pančevo.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su i Konzul Republike Rumunije u Vršcu Daniel Bala, i član Gradskog veća zadužen za kulturu, dr Trajan Kačina, koji je još jednom istakao da je saradnja KC sa nacionalnim manjinama na visokom nivou.

Nakon protokolarnog dela, usledila je promocija časopisa za kulturu, umetnost i književnost "Lumina", koji izlazi u okviru NIU"Libertatea", i predstavlja kulturno-identitetski simbol Rumuna iz Vojvodine već 75 godina, uspevajući u svojoj delikatnoj misiji da izrazi kroz sliku i reči prave umetničke vrednosti, kako rumunske, tako i univerzalne  ali i da stvara veze između različitim narodima i kulturama. Marioara Sfera, odgovorni urednik časopisa, predstavila je svaki od četiri broja iz 2021. godine, uz podsećanje da je prvi odgovorni urednik časopisa bio Vasko Popa. Do sada je izdato 646 brojeva "Lumine".

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve