05. Februar 2023.

09:40 ČETVRTAK, 17. 02. 2022. - 09:40 Autor: Marija Trišić Knežević

117 miliona dinara pokrajinskim sportskim savezima

Resorni pokrajinski sekretar uručio je predsednicima sportskih saveza ugovore vredne ukupno 117 miliona dinara.

podeli

Tv Banat
Ukupan budžet Pokrajinskog sekretarija za sport i omladinu znatno je uvećan u odnosu na prošlu godinu, što je rezultiralo i uvećanjem sredstava namenjenih godišnjim i posebnim programima rada pokrajinskih sportskih saveza.

„Za funkcionisanje 57 sportskih saveza u našoj pokrajini iz budžeta smo izdvojili 88 miliona dinara za finansiranje godišnjih programa, a 29 miliona za posebne programe ovih sportskih organizacija, što je najveće izdvajanje za ovu vrstu programa do sada“, istakao je sekretar Basta. “Podržano je ukupno 59 projekata saveza u okviru posebnih programa, koji će se realizovati u četiri oblasti: organizovanje međunarodnih manifestacija od značaja za AP Vojvodinu, infrastrukturno opremanje, doprinos razvoju sporta i afirmacija školskog i univerzitetskog sporta“, pojasnio je sekretar.

Tv Banat
Čestitajući na dobijenom sredstvima svim predstavnicima sportskih saveza, sekretar Basta poželeo im je uspešan dalji rad i postizanje ciljeva, koji će se ogledati u unapređenju sporta i stvaranju novih šampiona,  kako bi se mladi motivisali za bavljenje sportom, što sveukupno treba da doprinese očuvanju zdravog društva.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve