05. Februar 2023.

08:53 PONEDELJAK, 7. 02. 2022. - 08:53 Autor: Marija Trišić Knežević

I ove godine na bilbordima najbolji đaci

Grad Vršac, drugu godinu za redom nastavlja sa nesvakidašnjom afirmacijom svojih učenika generacije.

podeli

Tv Banat
I ove godine Vršac je osvanuo u bilbordima na kojima se nalaze fotografije najboljih učenika vršačkih osnovnih, srednjih i mešovitih škola. Ovakav vid promocije naišao je na pozitivne reakcije Vrščana, ali i podstakao učenike na razmišljanje da se uspeh i trud veoma vrednuju i u njihovom gradu.

Ja sam učenik generacije OŠ „Vuk Karadžić“ iz Vršca, a trenutno pohađam nastavu u ŠC Nikola Tesla na smeru elektrotehnićar informacionih tehnologija, i veoma mi je drago što se sav trud i zalaganje na kraju isplatilo i što je to i na ovaj način nagrađeno”, istakao je Vukašin Vujičin.

Smatram da je ovakav vid promovisanja učenika izuzetan podsticaj za mlade kako bi postizali uspehe. Takođe, smatram da je ovo pokazatelj da se i dalje cene prave vrednosti, odnosno rad, trud, zalaganje i maksimalna posvećenost. Pohvalila bih i nastojanje našeg grada da na ovaj način motivišu đake, objasnila je Laura Niku, učenica generecije OŠ „Đura Jakšić“ iz Pavliša.

19 učenika generacije predstavljeno je fotografijama na 12 bilborda širom grada, a ovo je druga godina za redom da se na ovaj način afirmišu uspesi mladih Vrščana:

“Grad Vršac svake godine nagrađuje svoje najbolje učenike generacije novčanom nagradom od 30.000 dinara, ali smo želeli dodatno da ih nagradimo i pokažemo koliko smo ponosni na njih. Na ovaj način želimo da naši sugrađani upoznaju naše najbolje đake, a učenicima da pokažemo poštovanje za dosadašnji radi i uspehe. Takođe i da ih podstaknemo da i dalje vredno rade i uspešno prestavljaju svoje škole i Grad Vršac, da budu uspešni srednjoškolci i studenti, i da se nakon završenog školovanja vrate u svoj grad”, poručio je Miroslav Lepir, član gradskog veća za obrazovanje.

Podsećamo, Grad Vršac je nedavno nagradio učenike koji su ostvarili sjajne rezultate na republičkim takmičenjima, kao i one koji su učestvovali u radu istraživačke stanice „Petnica”, a u narednom periodu biće raspisan i konkurs za dodelu materijalne pomoći za studente i srednjoškolce.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve