06. Decembar 2022.

18:19 PONEDELJAK, 24. 01. 2022. - 18:19 Autor: Marija Trišić Knežević

Prijem za najbolje đake u Gradskoj kući

U Gradskoj kući u Vršcu priređen je prijem za najuspešnije đake. Svako od njih dobio je od Grada knjigu, ali i određeni novčani iznos kao vid podrške za postignute uspehe.

podeli

I ove godine, za postignute rezultate nagrađeni su učenici koji su osvojili jedno odprva tri mesta na republičkim takmičenjima, kao i oni koji su učestvovali u seminarima i kampovima Istraživačke stanice „Petnica“.

Tv Banat
„Petnica je meni izrazito bitna, zato što planiram da se profesionalno bavim istorijom, u daljem svom razvoju i akademskom životu; ona me je naučila šta znači biti istoričar i naučnik u formalnom ali i u neformalnom vidu. Grad je meni platio svaki odlazak u Petnicu, refundiranjem ili unapred, i veoma mi je drago što je Grad odlučio da investira u kulturu i u nauku. Beoma je bitno da se, posebno u Vršcu, osvrnemo na to, jer je toliko pametnih i učenih ljudi poteklo odavde. Valja pratiti tu tradiciju, koja seže još od Habzburga“, poručuje Mihajlo Bojković, učenik Gimnazije „Borislav Petrov Braca“ Vršac, koji je već tri puta bio u Petnici.

„Uz mnogobrojne stipendije i nagrade, kao što je i ova, osvajanjem III mesta na Republičkom takmičenju iz fizike u trećoj godini, ostvario sam pravo da ne polažem prijemni već da upišem fakultet bez toga, direktno. Ovakva podrška Grada nam dosta znači, jer nam govori da neko prati naše rezultate I naš rad, što je za svaku pohvalu. Nismo sami,“ dodaje Danilo Vlahović, učenik Gimnazije „Borislav Petrov Braca“ Vršac.

„Ovo me podstiče da nastavim da treniram, da se trudim i napredujem, i sledeće godine da budem prvi. Lepo je što je Grad video da ima decu koja se trude, koja ostvaruju uspehe, i da vredi ulagati u njih i davati im na značaju“, kaže Stefan Radonjić, učenik OŠ „Vuk Karadžić“ Vršac, osvajač II mesta na Republičkom takmičenju u stonom tenisu

Tv Banat
Miroslav Lepir, član GV zadužen za oblast obrazovanja

„Mi želimo da im pokažemo da smo kao Grad ponosni na njih, da podržavamo njihov rad, njihove uspehe i rezultate. Želimo da ih motivišemo da nastave da vredno rade, da u narednim godinama imaju još više uspeha, ali i da motivišemo druge učenike da pođu njihovim stopama, a Grad će uvek biti tu da ih na svaki način podrži i pomogne im u ostvarenju njihovih ciljeva“, ističe Miroslav Lepir, član GV zadužen za oblast obrazovanja.

Ovom prilikom najavljeno je i raspisivanje ovogodišnjeg konkursa za dodelu materijalne pomoći najboljim učenicima srednjih škola i studentima, a na kraju školske godine biće ponovo nagrađeni i đaci generacije, jer svi oni na najbolji mogući način predstavljaju svoje škole, ali i svoj grad.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve