06. Decembar 2022.

10:42 SREDA, 19. 01. 2022. - 10:42 Autor: Marija Trišić

Poziv vinarima za učešće na Beogradskom sajmu

Koncept i vizija učešća Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam na predstojećem Beogradskom sajmu turizma i Sajmu vina Beo wine, ove godine biće bogatiji za mnogobrojne sadržaje, a poziv za učešće upućen je svim zainteresovanim vinare, vinogradare, proizvođače vina i vinske podrume.

podeli

Tv Banat
Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam učestvovaće na 43. Međunarodnom sajmu turizma, koji se ove godine održava od 24. do 27. februara, kao i na 12. Sajmu vina – Beo Wine, koji se održava 25. i 26. februara u Beogradu. Sekretarijat će na ovim, veoma značajnim regionalnim sajamskim manifestacijama sa dugom tradicijom, nastupiti sa Udruženjem vinara i vinogradara „Srem – Fruška gora“, objasnio je pokrajinski sekretar dr Nenad Ivanišević.

„Koristimo priliku da pozovemo i ostale vinare, vinogradare, proizvođače vina i vinske podrume koji nisu obuhvaćeni ovim udruženjem, da učestvuju na Sajmu vina, pri čemu će im biti omogućeno besplatno učešće i izložbeni prostor. Dakle, ukoliko žele da učestvuju na navedenim sajmovima, treba da se obrate Sekretarijatu za privredu i turizam i prate javne konkurse, a troškove zakupa izložbenog prostora za svakog izlagača pokrivaju zajedničkim snagama Sekretarijat i Garancijski fond Vojvodine, poručio je sekretar Ivanišević.

Sekretar Ivanišević govorio je o planovima, konceptu, kao i o tematskim celinama kojima će resorni sekretarijat obogatiti ovogodišnji nastup na Sajmu turizma

„Mi ćemo zajedno sa Garancijskim fondom imati veliki paviljon, a četiri dana učešća biće podeljena na tematske celine. Predstavićemo žensko preduzetništvo, stare zanate, projekte iz oblasti zapošljavanja, a poslednjeg dana, u nedelju, prezentovaćemo ′Najbolje iz Vojvodine′ i najavićemo novi konkurs, a jedan od najvažnijih zadataka biće predstavljanje organizacionih aktivnosti u okviru predstojeće ciklo-manifestacije „Tour de Fruška““, dodao je Ivanišević.

U pitanju je trodnevni događaj koji će okupiti veliki broj domaćih i stranih poštovalaca biciklizma, vojvođanske gastronomije, vina i rukotvorina. Sam projekat, prema rečima organizatora, jeste spoj privrede, turizma i sporta, te je stoga veoma važan za Vojvodinu.                       

Pogledajte video:

                                                  

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve