06. Decembar 2022.

10:35 SREDA, 19. 01. 2022. - 10:35 Autor: Marija Trišić

Vršac proširuje usluge socijalne zaštite

Grad Vršac je za ovu godinu obezbedio proširenje usluga socijalne zaštite, pa će tako biti angažovano više ličnih pratilaca dece sa smetnjama u razvoju ili invaliditetom, kao i personalni asistent za odrasle.

podeli

Tv Banat
Grad Vršac je za ovu godinu obezbedio proširenje usluga socijalne zaštite. Danas je potpisan ugovor sa licenciranom humanitarnom organizacijom „Dečije srce“ iz Beograda za uslugu lični pratilac deteta sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, a u ponedeljak su potpisani i ugovori za personalne asistente punoletnim osobama.

„Grad Vršac ove godine obezbedio je značajna sredstva za socijalnu zaštitu, pa ćemo tako ove godine angažovati veći broj ličnih pratilaca za decu sa smetnjama u razvoju, kao i za decu sa invaliditetom. Posebno bih želala da istaknem da smo osim proširenja usluga socijalne zaštite, povećali i broj pratilaca koji će biti angažovani u 2022. godini i time uspeli da ih obezbedimo za svako dete koje ima pravo na ovu uslugu. Tako da u ovom trenutku ne postoji lista čekanja za korišćenje ovih usluga“, istakla je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.Osim potpisivanja ugovora, predstavnici humanitarne organizacije „Dečije srce“ sastali su se u Gradskoj kući sa gradonačelnicom Draganom Mitrović, a tom prilikom joj i uručili zahvalnicu ovog udruženja. 

„Ova zahvalnica Gradu Vršcu značajno je priznanje da smo grad koji vodi računa o svim društvenim grupama, ali to je za nas i odgovornost da i u budućnosti unapredimo usluge socijalne zaštite i na taj način pružimo pomoć svima kojima je potrebna“, istakla je gradonačelnica Dragana Mitrović.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve