26. Jun 2022.

09:43 PONEDELJAK, 10. 01. 2022. - 09:43 Autor: Marija Trišić

I ove godine novčana pomoć studentima Plandišta

U prostorijama Kulturno obrazovnog centra” Vuk Karadžić” Plandište, predsednik opštine Jovan Repac uručio je Ugovore o dobijanju novčane pomoći studentima prve godine osnovnih i master studija koji studraju na državnim fakultetima.

podeli

Početak godine je vreme praznika i darivanja, a godinama unazad, posebno je svečano za studente sa teritorije Opštine Plandište. U prostorijama Kulturno obrazovnog centra” Vuk Karadžić”, predsednik opštine Jovan Repac uručio im je Ugovore o dobijanju novčane pomoći, a ove godine, to pravo ostvarilo je 16 studenata prve godine osnovnih i 7 studenata master studija koji studiraju na državnim fakultetima.

Ove godine, za novčanu pomoć studentima izdvojeno je više novca nego prethodne, pa će svako od njih dobiti po 80.000 dinara, 30.000 odmah po potpisivanju ugovora, I ostatak u mesečnim ratama. Lokalna samouprava ima želju da iznos povećava i u narednom periodu.

Osim pomoći studentima, na ovaj ili slične načine opština pomaže i učenike osnovnih i srednjih škola, a prvi put ove godine, osim osnovcima, u punom iznosu biće pokriveni troškovi prevoza i za srednjoškolce.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve