19. Mart 2024.

12:42 ČETVRTAK, 14. 01. 2021. - 12:42 Autor: Danijela Korać

U VRŠAČKOJ BOLNICI POČELA VAKCINACIJA PROTIV KORONE

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da je do sada vakcinu protiv korona virusa primilo više od 3.000 korisnika u domovima za stare i preko 4.000 zdravstvenih radnika u Srbiji,među kojima su i vršački zdravstveni radnici kao I korisnici gerontološkog centra.

podeli

Vakcinacija  zdravstvenih  radnika  sirom Srbije  zapoceta  je  pocetkom   godine  ,a odredjene  doze vakcina stigle  su   i u  vršačke  zdravstvene  ustanove.Vakcinaje koja se  vrsi   na osnovu  preporuka Instituta  za  javno zdravlje  Srbije  u Vršackoj bolnici pocela  je  8 januara, a prema  recima  dr Daniela turkoanje  . koordinatorke  vakcinaciaje  odzvi ydravstevnih  radnika je  dobar. 

Iako se  u  javnosti  dost a polemise o vakcinaciji lekari svako  savtuju da  bi  svi punoletni gardjani osim trudnica ,trebalo da se vakcinisu  I porucuju  da ce dovoljna kolicina vakcina  biti obezbedjena za sve grdajnae koji zele da se vakcinisu.

Osim   zdravstvenih  radnika   danas  je  pocela I  vakcinacija  korisnika  gerontoloskog  centra  u Vrscu    starijih    od  65  godina   kao I pacijenta   koji su  zbrinuti  na  odeljenju  gerijatrije  u  specijalnoj  bolnici za  psihijatrijske bolesti za  DR slavoljub Bakalovic.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Naš gost

Emisije

Pogledaj sve