16. Januar 2021.

14:59 SREDA, 14. 10. 2020. - 14:59 Autor: Ana Marić

IZLOŽBA SLIKA ANE POPOVIĆ

U jednoj od najstarijih kuća u Vršcu,gradjenoj u austro-ugarskom stilu, na glavnom gradskom trgu priredjena je izložba slika.Možda sve to ne bi bilo tako zanimljivo da slike nisu izložene u svokoj sobi i svakom kutku porodičnog doma.

podeli

Tv Banat
U kući izgradjenoj 1840 godine na Trgu Sv.Teodora vršačkog ,koja je i pored rekonstrukcije zadržala svoj duh i šarm ,izložene su slike Ane Popović ,mlade autorke iz Beograda koja je ovom izložbom napravila značajan iskorak.
Tv Banat
Nekada su se imućne porodice u Srbiji isticale muzičkim i pesničkim večerima koje su priredjivale u svojoj kuću i gde se po pravilu okupljao umetnički i vidjeniji svet.U to vreme vratila nas je ova umetnica svojim delima koja su ukrasila svaki kutak kuće i dočara vreme kada je umetnost činila našu svakodnevicu.Posetioci na izložbi mogli su da osete duh jednog vremena koji je ponovo oživeo.

Ana Popović školovala se u Pragu a nastavila na Likovnoj akademiji u Beogradu. Na drugoj samostalnoj izložbi,priredjenoj u Vršcu ,izložila je oko pedeset svojih radova za koje stručnjaci kažu da samo nagoveštavaju buduću karijeru.

Pored slikarstva radila je i na izradi scenografije za film a uskoro je očekuje restauracija crkvenih fresaka.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve