06. Mart 2021.

15:28 ČETVRTAK, 2. 07. 2020. - 15:28 Autor: Ana Marić

UREĐENJE KANALA I POSTAVLJANJE ASFALTA

Lepo vreme ide na ruku svima koji obavljaju poslove na otvorenom ,te se tako u gradu intezivno radi na uredjenju ulica I pratećih kanala.

podeli

Služba građevinska operativa – JKP “Drugi oktobar” proteklih dana nastavila je redovne aktivnosti na uređenju kanalskih mreža za odvodnjavanje atmosferskih voda u samom gradu .

Uređen je kanal u nastavku ulice Crnog Jovana pored Agriko pijace .Uradjena seča samoniklog šiblja i mašinsko uređenje kanala. Teške mašine uredile su i kanal na uglu Vračarske i Deligradske ulice, kanal je očišćen i produbljen, a ekipe Zelenila pokosile su travu i ručno uklonile smeće.

U Deligradskoj ulici uređen je kanal uz Brixol. Pokošene su zelene površine, izvršena je seča šiblja u kanalu, kanal je produbljen i izvađen je mulj. Redovno održavanje kanalske mreže može sprečiti štete od izlivanje vode i poplava u danima velikih padavina,posebno u delovima grada koje važe za najniže I koji su najčešće plavljeni.

Pored redovnog održavanja od strane nadležnih službi neophodno je da I samo gradjani ispred svojih kuća redovno čiste kanale I odvode kako ne bi došlo do zagušenja.Nemar je često bio uzrok poplava a redovno održavanje jedini je garant odbrane od poplava.

Uporedo sa održavanjem puteva I ulica u toku su I radovi na asfaltiranju Kozaračke ulice u dužini od 845 metara. Uradjeno je ravnanje terena I priprema podloge za postavljanje asfalta .Za sada se radi asfalitiranje kolovoza celom dužinom ulice.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve