18. Februar 2020.

13:50 PONEDELJAK, 7. 10. 2019. - 13:50 Autor: Marija Trišić

ODRŽAN 7. JASENOVO OKTOBAR FEST

U Jasenovu je proteklog vikenda održan sedmi po redu Oktobar fest – takmičenje u kuvanju pasulja, lovačkog gulaša i riblje čorbe. Svoje umeće prikazale su i članice Udruženja žena „Jasenovčanke“, a priređena je i revijalna izložba golubova.

podeli

Nije onaj pivski, ali jeste već poznati Oktobar fest u Jasenovu. Pijačni prostor u centru sela, zauzeli su kazani i improvizovane kuhinje, u kojima su brojni vrsni kuvari sa svojim ekipama spremali pasulj, lovački gulaš ili riblju čorbu

Zadovoljni su i učesnici, jer su došli, kako kažu, prvenstveno zbog druženja. Više ili manje iskusni, mlađi ili stariji, lovci, sportisti, bajkeri – ovde su zbog dobre atmosfere, pa čak i da „spajaju nespojivo“.

Tv Banat
Ni one nisu došle da se takmiče, ali itekako imaju šta da pokažu. Vredne ruke članica Udruženja žena „Jasenovčanke“ pripremile su tradicionalne slatke i slane specijalitete za sve posetioce.

Udruženje „Vojvođanski gaćan“ pripredilo je i sedmu međunarodnu izložbu golubova, na kojoj su se predstavili uzgajivači iz zemlje i regiona

Tu je ove godine bio i višestruki šampion Srbije i Evrope.

Tv Banat
Veštine svojih golubova demonstrirao je Steva Dozet, nakon čega su i najmlađi imali priliku da se sa njima bliže upoznaju, a ekipama koje su pripremile najukusnije kulinarske specijalitete, dodeljene su nagrade. Što se nas tiče – pobednici su svi koji su se i ovoga puta okupili u Jasenovu. Do sledećeg Oktobar festa.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti