04. April 2020.

15:24 UTORAK, 1. 10. 2019. - 15:24 Autor: Marija Trišić

OKTOBARSKA AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI U PLANDIŠTU

Danas je u Plandištu održana još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi. Ovo je četvrta akcija koju su zajednički organizovali Zavod za transfuziju krvi Vojvodine i Crveni krst Plandište.

podeli

Meštani Plandišta još jednom su pokazali humanost dobrovoljnim davanjem tečnosti koja život znači. Dobra saradnja koju je po ovom pitanju Crveni krst Plandište imao sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, nastavljena je i nakon izmene načina organizovanja akcija, sada sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine:

Tv Banat - dr Milana Beronja „Danas je četvrta akcija u Plandištu otkad je i Plandište postalo jedan od terena Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, i do sada je ovde na svakoj prethodnoj akciji odziv bio odličan, i ono što je planirano uvek je realizovano, i nadamo se da će i danas biti tako. Ono što je jako bitno je da trenutno u našem Zavodu nema deficita nijedne krvne grupe, ali svakako pozivamo svew dobrovoljne davaoce da se u što većem broju odazovu da bi trend nastavio da bude takav, a akcenat da stavimo na sve dobrovoljne davaoce sa krvnim grupama sa negativnim Rh faktorom“.
Ponovo su među davaocima bili i oni koji su tek od nedavno priključili ovoj humanoj misiji, i oni koji krv daju već duži niz godina. Jovan Surla krv daje 55. put, od svoje 19.godine.
Tv Banat - Jovan Surla „S obzirom na prirodu posla, kad god sam bio slobodan dolazio sam na akcije, do dana današnjeg i nadam se da ću i na dalje davati. Inače volim da pomognem u svim situacijama, pogotovo što se tiče davanja krvi, a pravo da Vam kažem – i prija mi, zbog zdravlja“


 

Tv Banat - Dragan Stojanov „Dajem krv jer je to nekome potrebno. Ovo mi je peti ili šesti put, i nastaviću sa dobrovoljnim davanjem. Svi koji su u mogućnosti treba da daju krv, jer nikada ne znate kome će zatrebati“.
Tv Banat - Miroslav Ničevski„Ovo mi je valjda petnaesto davanje, ne znam ni ja tačno. Ppostao sam i ostao davalac zato što je ljudima potrebna krv, nikakav drugi poseban razlog nemam“.
Oktobarskoj akciji odazvalo se 60 potencijalnih davalaca, a krv je dalo njih 56-oro od čega 11 žena. Prvi put krv je dala jedna osoba, a naredna akcija u Plandištu biće održana u januaru 2020.godine.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Sport