28. Maj 2020.

15:18 ČETVRTAK, 19. 09. 2019. - 15:18 Autor: Ana Marić

PROJEKTI RURALNOG RAZVOJA

Predstavnici Usteckog regiona Republike Češke posetili su danas Vršac i sa predstavnicima gradske vlasti ,kao nastavak četvorogodišnje uspešne saradnje, razgovarali o daljim planovima i prijektima razvoja sela.

podeli

Na realaciji Srbija-Češka ,Vojvodina,Vršac-Ustecki region do sada je realizovano više projekata u oblasti zdravstva i reagovanja u vanrednim situacijama a najveći od svih je svakako uspostavljanje infrastrukture u ruralnom razvoju po principu lider.U programu IPARD učestvuju direktni proizvodjači i predstavnici nevladinog sektora iz opština Bela Crkva,Plandište i Vršac.

Sa druge strane Lokalna akciona grupa iz Usteckog regiona zainteresovana je za projeklte infrastrukturnog razvoja.


„ Saradjujemo sa Vršcem poslednje dve godine i medjusobne posete dovele su do zaključka na kojim projektima prvenstveno treba raditi.Češka sela se razlikuju od vaših po razvijenijoj infrastrukturi,zahvaljujući Fondovima i dodatnim finansijskim sredstvima, i zato insistiramo na razvoju srpskih sela“

Grad Vršac trenutno radi na Strategiji ruralnog razvoja ,formirane su i radne grupe za odabir projekata kroz Razvojnu nevladinu agenciju „Selo plus“, i sve to trebalo bi da udje u zakonske okvire do Nove godine. Nenad Baroš , predsednik Skupštine grada Vršca,istakao je značaj direktnog kontakta i saradnje dve strane.

Radnom sastanku prisustvovali su predstavnici naseljenih mesta koji su imali priliku da se na licu mesta upoznaju sa konkretnim rešenjima komunalnih problema.

Pogledajte video:


 

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve