25. Maj 2020.

14:18 UTORAK, 17. 09. 2019. - 14:18 Autor: Marija Trišić

PRIKLJUČENJA NA NOVU VODOVODNU MREŽU U BIHAĆKOJ ULICI

Deo Bihaćke ulice danas je bio bez vode, zbog radova na povezivanju kućnih priključaka na novu vodovodnu mrežu.

podeli

Služba Vodovod JKP Drugi oktobar na novu vodovodnu mrežu povezuje kućne priključke u Bihaćkoj ulici. Posao je završen u delu ulice u dužini od preko 200m, a radovi se, kažu, odvijaju sporije nego što je očekivano, zbog čega su uputili izvinjenje stanarima i zahvalili im na razumevanju.

Tv Banat - Božidar Olujić, RJ vodovod JKP Drugi oktobar “Ne napredujemo kako smo planirali, suša je učinila svoje i zemlja je tvrda, a morali smo i da pomeramo trasu zbog drugih instalacija koje su postavljene preko vodovodnih cevi, što nam otežava radove”, objašnjava Božidar Olujić iz Radne jedinice Vodovod. “Zbog toga ne možemo da radimo mašinama već sve ručno, tako da se još jednom izvinjavam građanima i molim za razumevanje. Trudimo se da sve završimo što pre, ali i malo nas je, a održavamo i ceo grad i Pavliš, tako da stvarno brže ne može”.
Radnici vodovoda potrudiće se da ovih dana saniraju raskopane delove kolovoza i trotoara, a očekuju da će drugi deo ulice završiti do 15.oktobra. Ovo je nastavak radova na zameni kompletne vodovodne mreže u gradu, a najveći deo posla planiran je za narednu godinu:

“Imamo dosta ulica u planu, ali ove godine ćemo, nadamo se, završiti ovaj deo. Čekali smo projekte, koji su spremni, i odmah s proleća krećemo u zamenu azbestnih cevi polietilenom, i to će biti obavljeno u velikom broju ulica sledeće godine”, dodaje Olujić.

To je i poslednji korak ka potpunom unapređenju vodosnabdevanja u gradu, jer će voda iz nove fabrike u Pavlišu, tada prolaziti i kroz nove cevi, čime će biti očuvan njen kvalitet i bezbednost.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Kultura

Emisije

Pogledaj sve