25. Maj 2020.

14:09 UTORAK, 17. 09. 2019. - 14:09 Autor: Marija Trišić

I BELA CRKVA DOBILA NOVU PIJACU

U Beloj Crkvi sagrađena je i otvorena nova savremena agrico pijaca, u okviru projekta koji ova opština realizuje u saradnji sa Oravicom iz susedne Rumunije. Projekat je realizovan sredstvima EU, preko IPA programa prekogranične saradnje.

podeli

Staru pijacu u Beloj Crkvi zamenila je nova agrico pijaca površine 2000 kvadratnih metara. Nova pijaca sa 120 tezgi ima jedan zatvoreni i jedan natkriveni deo, deo sa rashladnim vitrinama za mleko i mlečne, i meso i mesne proizvode, i još nekoliko lokala, a sve je izgrađeno po savremenim standardima. Značaj projekta veliki je i za građane koji kupuju, i za poljoprivredne  proizvođače, koji su dobili znatno bolje uslove za rad.

„Ovaj deo je klimatizovan, i temperatura u objektu će i leti i zimi biti ista“, istakao je Darko Bogosavljević, predsednik opštine Bela Crkva. „Sada su trgovci zaštićeni od loših vremenskih uslova, a postoje i rashladne komore u kojima mogu ostaviti svoju robu do narednog pijačnog dana“, dodao je Bogosavljević.

Čitav objekat obezbeđen je 24 sata dnevno, pa nema bojazni za ostavljenu robu, a tezge na novoj pijaci izdaju se po nepromenjenim cenama i tako će biti narednih pet godina, što je definisano uslovima IPA projekta. Vrednost projekta je oko 950 hiljada evra, što su ujedno i najveća sredstva kojoj su Beloj Crkvi ikada odobrena iz EU fondova.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Kultura

Emisije

Pogledaj sve