25. Maj 2020.

15:51 PONEDELJAK, 16. 09. 2019. - 15:51 Autor: Marija Trišić

GROŽĐEBAL OTVARA MINISTAR ĐORĐEVIĆ

62. Dani berbe grožđa u Vršcu održavaju se od 19.do 22.septembra. Pokrivitelji manifestacije su Grad Vršac, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, uz pomoć brojnih sponzora i prijatelja. Program i detalje ove, najvažnije privredno-turističke manifestacije u našem gradu najavile su na konferenciji u Gradskoj kući direktorka Turističke organizacije Vršac Tatjana Palkovač, i gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

podeli

Dani berbe grožđa u Vršcu, koji se ove godine održavaju 62.put, privlače sve veće interesovanje domaćih ali inostranih posetilaca. Bogat i raznovrstan program koji prvenstveno promoviše vinarsku i vinogradarsku tradiciju ovog kraja, uz atraktivne muzičke izvođače, i prateće sadržaje za sve uzraste, i ovoga puta biće razlog posete velikog broja gostiju, ali i visokih zvanica.

Svečano otvaranje manifestacije je u petak 20.septembra u 21h, a Dane berbe grožđa otvoriće ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, saopštila je gradonačelnica.

Nakon svečanog otvaranja, u petak će na glavnoj bini nastupiti Svetlana Ceca Ražnatović, u subotu nakon Vitezova vina na binu izlazi OK Bend, a zatim Alen Islamović, dok je nedelja rezervisana za Amadeus bend. Priliku da se predstave velikom broju posetilaca na glavnoj bini imaće i vršački bendovi, već u četvrtak.

Direktorka Turističke organizacije Vršac Tatjana palkovač podsetila je da manifestacija započinje već u četvrtak programom u Susret Grožđebalu na vidikovcu kod Crkvice na Vršačkom bregu, uz Vinka Lozića.

U četvrtak se održava i izbor za Miss berbe, subota i nedelja prepodne i popodne namenjeni su najmlađima, uz maskembal, muzičke i plesne nastupe, a tu su i karnevalska povorka, bacanje grožđa iz aviona, sportski i drugi prateći sadržaji.

Za posetioce će biti otvoreni i svi vinski podrumi u gradu i okolini.

Tokom Dana berbe grožđa, posebno će se promovisati lokalna udruženja, prvenstveno vinara i vinogradara, koja će svoje delatnosti i proizvode predstaviti na štandovima u vinskoj ulici.

Grad će, istakla je gardonačelnica, i dalje raditi na razvoju manifestacionog turizma, jer je to poseban potencijal za dalji razvoj grada, te će to svakako biti jedan od prioriteta za ulaganja u narednom periodu.

Pogledajte video:


 

podeli

Slične vesti

Kultura

Emisije

Pogledaj sve