28. Mart 2020.

14:57 PONEDELJAK, 16. 09. 2019. - 14:57 Autor: Marija Trišić

ŠVEDSKI DONATORI OPŠTOJ BOLNICI VRŠAC

Dve švedske nevladine organizacije obezbedile su i donirale vrednu opremu Opštoj bolnici Vršac. U pitanju su posebno opremljeno sanitetsko vozilo, i šest specijalizovanih kreveta sa antidekubit dušecima, za potrebe intenzivne nege, a donacija je zdravstvenoj ustanovi uručena u subotu, u prisustvu članice gradskog veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu.

podeli

Švedska nevladina organizacija SAM Hjälp obezbedila je i vršačkoj opštoj bolnici donirala posebno opremljeno sanitetsko vozilo - automobil marke Wolvo Nielsen iz 2013.godine. Za to je prvenstveno zaslužan predstavnik ove organizacije, Jon Pitik, koji je rodom iz Vojvodinaca, već 30 godina radi u Švedskoj, ali je, kako kaže, uvek osećao vezu sa mestom i krajem u kojem je rođen, i gde je odrastao i školovao se.

Tv Banat

Osim vozila, za odeljenje intenzivne nege obezbeđeno je šest novih specijalizovanih kreveta sa antidekubit dušecima dušecima, u vrednosti od 1.430.000 dinara, od kojih su četiri već su u funkciji, i očekuje se da još dva stignu iz Portugalije. Pre ovoga donatori su već obezbedili posteljinu za sto kreveta, jer su i ranije pomagali našoj zemlji, konkretno u Obrenovcu kada su se pre pet godina desile one strašne poplave, i kada su prvi put bili i u Vršcu i razgovarali o potrebama bolnice, objašnjava Christer Sköld, predstavnik Pingstkyrkans Secondhan butika iz Heselholma.

Predstavnici bolnice i grada izrazili su veliku zahvalnost donatorima, i izrazili nadu da će opremu iskoristi na najbolji mogući način, ali ipak poželeli sugrađanima da budu zdravi i da im zdravstvene usluge ovog tipa nikada ne zatrebaju.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti