28. Mart 2020.

11:21 PONEDELJAK, 16. 09. 2019. - 11:21 Autor: Marija Trišić

ZAVRŠAVAJU SE RADOVI U ULICI JOVANA POPOVIĆA U BELOJ CRKVI

Parterno uređenje ulice Jovana Popovića u Beloj Crkvi, nakon postavljanja završnog sloja asfalta polako se privodi kraju. Na ovoj deonici ulice radovi su bili obimni, a sada je to jedna od najlepših ulica u gradu, sa novim trotoarima, predviđenim zelenim površinama i novoizgrađenim parking mestima.

podeli

U ulici Jovana Popovića izvedeni su radovi na rekonstrukciji i parternom uređenju u dužini od 380 metara. Deo puta između ulica Žarka Zrenjanina i Jovana Cvijića je rekonstruisan sa izgradnjom novog trotoara, a preostali deo kompletno novoizgrađen. Osim nove saobraćajnice, trotoara, njegovog proširenja ispred Doma zdravlja i novih parking mesta, ulica je dobila i novu prateću infrastrukturu.

Tv Banat - predsednik Opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević „Izgrađena je kompletno nova kanalizaciona mreža, i rekonstruisan vodovodni sistem. Naš Dom zdravlja je ranije imao septičke jame, koje je morao da prepumpava, pa je dolazilo do nekih problema, ali sada smo to sve rešili. Sva elektroinstalacija spuštena je pod zemlju, nema više kablova, ostalo nam je nešto još od Telekoma, ali i to će biti uskoro sklonjeno“.

Radove kompeltno finansira JP Putevi Srbije, a njihovim izvođenjem ispunjena su obećanja data prilikom posete predsednika republike ovoj opštini početkom godine.

Radovi su u ovoj ulici poslednji put izvedeni pre 65 godina, pa ni ne čudi zadovoljstvo meštana njenim novim izgledom

A kako najavljuju iz lokalne samouprave – biće još sređivanja.

„Imamo projekte za još neke ulice, čekamo sledeći poziv i javićemo se, i nadam se da ćemo i te radove uskoro izvesti. Nakon ovoga prelazimo na projekat uređenja glavne belocrkvanske ulice, Ulice 1.oktobra, kompletno sa parternim uređenjem i takođe rekonstrukcijom kanalizacione mreže.

Predsednik opštine podsetio je I da je nedavno završena važna biciklistička staza od Vračev Gaja do Stare Palanke pored reke Nere, a upravo se radi i na rekonstrukciji puta sa proširenjem nasipa između naseljenog mesta Straža i Jasenovo.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti