28. Mart 2020.

15:38 PETAK, 13. 09. 2019. - 15:38 Autor: Marija Trišić

CRVENI KRST SA ŠKOLARCIMA O PRVOJ POMOĆI

Predstavnici Crvenog krsta Vršac organizovali su danas interaktivno predavanje i druženje sa učenicima nižih razreda OŠ Paja Jovanović. Povod okupljanja je Svetski dan prve pomoći koji se ove godine obeležava pod sloganom „Svako ima pravo na prvu pomoć“.

podeli

U slučaju nezgoda ili povređivanja, mnogo toga zavisi od pravovremenog i pravilnog pružanja prve pomoći. Svako od nas može se naći u situaciji da treba nekome da pomogne, ali moramo znati i kako. Zato su, povodom Svetskog dana prve pomoći, volonteri CK kroz pokazne vežbe demonstrirali učenicima na koji način mogu pomoći svojim drugarima, dok ne stigne neko od starijih, hitna pomoć ili dok ne stignu do najbliže zdravstvene ustanove.

Ono što je takođe važno, je kada smemo samostalno pružati prvu pomoć, jer postoje situacije u kojima naši postupci mogu biti opasni za ugroženo lice, o čemu se takođe razgovara na ovakvim skupovima.

Početak školske godine i inače je vreme kada se sa Crvenim krstom i njegovim aktivnostima upoznaju đaci, pa će slične pokazne vežbe i druženja biti organizovana i u drugim gradskim i seoskim školama.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti