02. Jul 2020.

14:06 SREDA, 11. 09. 2019. - 14:06 Autor: Marija Trišić

PARAKVAD URUČIO DONACIJU ONKOLOŠKOM ODSEKU VRŠAČKE BOLNICE

Kroz akciju „Sakupi humani čep“ obezbeđena su sredstva za nabavku još jednog pomagala. Ovoga puta to su invalidskih kolica, koja je Udruženje Parakvad VŠ doniralo Odseku onkologije sa dnevnom bolnicom za dijagnostiku i hemoterapiju Opšte bolnice Vršac.

podeli

Odsek onkologije sa dnevnom bolnicom za dijagnostiku i hemoterapiju Opšte bolnice Vršac dnevno ima od 40 do 50 pacijenata, a 60-oro njih nedeljno ovde dolazi zbog onkološke terapije. Medicinska sredstva i pomagala su zato nešto što je često potrebno obnavljati i obezbeđivati, pa je svaka pomoć društveno odgovornih pojedinaca, kompanija i udruženja – i više nego značajna.

Ovoga puta sakupljeno je 880 kg ili 386.000 čepova, čijom prodajom su obezbeđena sredstva za kupovinu kolica vrednih oko 22.000 dinara.

Uz grad i gradske institucije, čitavu akciju podržava više od 120 pravnih lica, a uz svo građanstvo koje redovno sakuplja čepove sa ovim humanim ciljem, u obezbeđivanju pomagala onima kojima je to najpotrebnije učestvuje blizu 30 hiljada ljudi.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve