04. Jul 2020.

13:52 SREDA, 11. 09. 2019. - 13:52 Autor: Marija Trišić

„PAŽLJIVKO“ ZA VRŠAČKE PRVAKE

Grad Vršac je u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, povodom polaska đaka – prvaka u školu, organizovao izvođenje pozorišne predstave „Pažljivko“. Takođe, Grad je za đake obezbedio i vredne poklone.

podeli

Već desetak godina unazad Agencija za bezbednost saobraćaja realizuje kampanju o bezbednosti u saobraćaju, u kojoj je značajan deo posvećen najmlađima, pa se kroz edukativnu predstavu „Pažljivko“, na šaljiv i zabavan način, uz igru i pesmu, deci ukazuje na osnovna saobraćajna pravila i važnost njihovog poštovanja. Grad Vršac i lokalni Savet za bezbednost saobraćaja ovoj temi poklanjaju veliku pažnju, što je već dalo vidljive rezultate.

Tv Banat - Miloš Vasić, član gradskog veća i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Vršca„Najveći prioritet svake odgovoren lokalne samouprave, pa tako i Grada Vršca, jeste bezbednost najmlađih u saobraćaju. Mi smo svojim radom i saradnjom sa školama postigli da već duži niz godina unazad nemamo pogunule dece u saobraćaju, a broj saobraćajnih nezgoda u kojima su stradala deca, je prepolovljen. Recimo da se u našem gradu na godišnjem nivou desi od 5 do 7 saobraćajnih nezgoda u kojima su učesnici deca“

Ovom prilikom, predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja, izneli su zabrinjavajuće podatke, i poručili da je cilj ovakvih vaspitno-obrazovnih časova edukacija ne samo dece, već i odraslih, kako bi se smanjio broj slučajeva povređivanja najmlađih u saobraćaju. 

Tv Banat - Radivoje Trifunović i Odeljena za planiranje, prevenciju i edukaciju Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije „Neki 35-40% dece pogine kao samostalni učesnici u saobraćaju, odnosno kao pešaci ili biciklisti, a nažalost, najčešće stradaju onda kada roditelji vode računa o njima. 55% mališana pogine kada su putnici u vozilu, jer ih roditelji nepravfilno i nebezbedno prevoze“.

„To bi bila i jedna poruka roditeljima, da obrate pažnju na prevoz dece od kuće do škole i nazad“, dodaje Vasić.

Kako je istaknuto, i u narednom periodu, posebna pažnja biće posvećena većoj bezbednosti dece u zoni škola. Grad se pobrinuo da u saradnji sa kompanijom STUP Vršac svu decu iz seoskih škola doveze na predstavu i po njenom završetku vrati do škola, a svaki prvak je na poklon dobio fluoroscentni školski ranac, saobraćajni bukvar i prigodnu čestitku od gradonačelnice.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve