02. Jul 2020.

13:37 UTORAK, 10. 09. 2019. - 13:37 Autor: Marija Trišić

ODRŽAN SELEUŠKI VIŠEBOJ 2019

Četvrto po redu takmičenje u tradicionalnim krajiškim igrama pod nazivom „Seleuški višeboj 2019“ održano je 8. septembra u naselju Kolonija u banatskom selu Seleuš u opštini Alibunar. Organizator ovih sportskih igara je Udruženje „Seleuški višeboj“ uz podršku opštine Alibunar i brojnih sponzora koji su prepoznali značaj ove, već tradicionalne manifestacije.

podeli

“Seleuški višeboj 2019.”, 4.po redu takmičenje u tradicionalnim, autentičnim krajiškim igrama, okupio je i ovoga puta oko 150 takmičara, koji su se nadmetali u različitim disciplinama: trčanje u džaku, trčanje po brvnu, skok u vis, skok u dalj, bacanje kamena s ramena, nadvlačenje klipa, penjanje uz stožinu i balotanje. I domaćini I gosti bili su prezadovoljni organizacijom.

Pokrovitelj manifestacije i ove godine je Skupština opštine Alibunar, uz sponzore – društveno odgovorne kompanije i pojedince.

Manifestacija, kako su istakli organizatori, ima za cilj da podseti starije, a upozna mlade sa time kako su se nekada njihovi preci nadmetali i „mjerili“ svoju snagu, ali ima još jedan važan aspekat.

Najsanažniji, najizdržljiviji i oni sa najboljom taktikom u nadmetanjima nagrađeni su priznanjima koja su im uručili predsednik opštine Alibunar Dušan Dakić i predsednik Odbora za dijasporu I Srbe u regionu Miodrag Linta, a priređen je i muzički program.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve