09. Jul 2020.

14:43 PETAK, 6. 09. 2019. - 14:43 Autor: Marija Trišić

ODRŽAN KONCERT ZA MAGDALENU

Na gradskom jezeru u Vršcu sinoć je održan još jedan u nizu koncerata sa ciljem prikupljanja sredstava za lečenje trogodišnje devojčice Magdalene Marković. Nastupili su regionalno poznati kao i lokalni izvođači, i prikupljen je deo sredstava neophodnih za Magdaleninu operaciju srca u Londonu, koja je očekuje u oktobru.

podeli

Nakon što je pre godinu dana na istom ovom mestu održan sličan koncert, humanost je, uz više od pet sati dobre muzike, pozitivne energije i optimizma, još jednom ujedinila Vrščane i njihove goste. Ovoga puta, za Magdalenu su svirali belocrkvanski Stormpack, i vršački Unutrašnji portret i Braveheart, ali mnogo poznatija muzička imena – Iskaz, Hadži prodane duše, Artan Lili, i Sergej Ćetković.

I pored toga što se tokom čitavog svog života bori sa zdravstvenim problemima, Magdalena Marković je vesela živahna devojčica koja je veći deo vremena provela na bini, uz izvođače. Rođena je sa teškom i retkom vrstom srčane mane po tipu Tetralogije Fallot i bez plućne arterije, i prošle godine uspešno je operisana u Londonu.

Sada je očekuje treće, finalna operacija, kojom bi njen zdravstveni problem bio konačno otklonjen.

Koncert su organizovali Deltix security, Unija studenata, Udruženje Eduakcija, i Grad Vršac, a podršku čitavoj akciji daju i brojna druga udruženja, organizacije, ustanove i preduzeća.

Parking servis JKP Drugi oktobar i ove godine se priključuje akciji, tako što će prihod koji se tokom Dana berbe grožđa u Vršcu ostvari plaćanjem parkinga na parkiralištu zelena pijaca, donirati za Magdalenino lečenje.

Za Magdaleninu oktobarsku operaciju u Londonu potrebno je ukupno 50 hiljada evra, a pre ovog koncerta do te sume nedostajalo je još oko 15 hiljada. Vrščani su ovom prilikom prikupili deo neophodnog novca, a za obezbeđivanje preostalog iznosa ima još malo vremena. Osim plaćanjem parkinga, možete pomoći i uplatom na žiro račune:

Dinarski: 160-511848-42

Devizni: 00-540-0002822.6

IBAN broj: RS35160005400002822603

ili slanjem sms poruke sadržine 522 na 3030. Cena poruke je 200 din (PDV se ne naplaćuje).

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve