08. Avgust 2020.

13:50 ČETVRTAK, 5. 09. 2019. - 13:50 Autor: Ana Marić

PRVE PAPRIKE ZA ZIMNICU

Na Zelenoj pijaci u jeku je kupovina povrća za zimnicu,koja je bar kod starih domaćica,aktuelna od početka septembra pa sve do poslednjeg zrna u oktobru.

podeli

Spremanje zimnice iz godine u godinu natera domaćice na ozbiljan račun u kućnom budžetu.Od otvaranja hiper marketa i kupovine na odloženo plaćanje uvek se postavlja pitanje šta je isplativije.

Jezičak na vagi uvek prevagne u korist gotovih proizvoda no,ono što nas vezuje za tegle iz špajza jesu dobro poznati ukusi koji mirišu na zimu i domaću kuhinju.

Ajvar ,koji je i najcenjeniji i obavezan na trpezi u zimskim danima,sada je najaktuelniji.Polako se ulicama širi miris pečenih paprika a nezamenljivi „smederevci“ se pale bez obzira na letnje temperature.

Cena paprika varira ,uglavnom se kvalitetnije kupuju od 80 do 100 dinara po kilogramu dok ima i onih ne tako na oko lepih i za 50 dinara.Domaćice biraju i prebiraju ali sve uglavnom svodi na isto.Kvalitet mora da se plati.

Sa druge strane prodavci i proizvodjači nisu zadovljni ni prodajom.

Iako je Zelena pijaca danas bila više no posećena a ponuda odlična iz razgovora sa prodavcima ali i kupcima vidi se da nema neke volike kupovine.I ono što se uzima za zimnicu retko ide na džakove.

Iako se nekada domaćica cenila po punom špajzu danas se izgleda cene puni rafovi na odloženo.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve