07. April 2020.

15:39 PONEDELJAK, 2. 09. 2019. - 15:39 Autor: Marija Trišić

BRNABIĆ I ŠARČEVIĆ U VLADIMIROVCU

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić obišla je danas obnovljenu Osnovnu školu „Prvi maj“ u Vladimirovcu, gde je čestitala početak nove školske godine svim učenicima u Srbiji i najavila značajno povećanje plata u prosveti od 1. januara 2020. godine. Obilasku škole prisustvovali su i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević.

podeli

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovala je prvom času u renoviranoj osnovnoj školi “1.Maj” u Vladimirovcu, i istakla da je Vlada Srbije od 2014. godine, preko Kancelarije za javna ulaganja, uložila oko 150 miliona evra u rekonstrukciju 128 škola širom Srbije. U ovom trenutku traje rekonstrukcija 25 škola, dok su u 50 u toku javne nabavke ili njihova priprema.

Tv Banat - Ana Brnabić, predsednica Vlade RS "Ovakva škola u kakvoj smo danas, će biti standard svih škola u Srbiji, u nekima već jeste, u nekima će tek biti, ali nam je važno da više ulažemo u obrazovanje, jer obrazovanje jeste početak promene čitavog našeg društva"

Rekonstrukcija ove škole koštala je oko 340 miliona dinara: umesto stare sa azbestnim pločama, podignuta je kompletno nova zgrada, a učionice su opremljene najsavremenijom opremom kroz projekat 2000 digitalnih učionica.

I predsednica Vlade i ministar prosvete Mladen Šarčević izrazili su ovom prilikom zadovoljstvo odvijanjem obrazovnih reformi.

Tv Banat - Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja "Srbija je u kratkom vremenskom periodu sprovela intenzivne reforme u sistemu obrazovanja i to je možda najbolje ocenila Evropska komisija. Te promene u prosveti su vidljive"
Uz čestitke svim učenicima povodom početka nove školske godine, predsednica Vlade uputila je poruku i svim prosvetnim radnicima.

Kao izazov sa kojim se suočavaju i najrazvijenije zemlje, Brnabić je navela edukaciju najmlađih za poslove 21. Veka, i dodala da je cilj Srbije da do 2021. godine ima kompletnu digitalnu prosvetu.

Pogledajte vieo:

podeli

Slične vesti

Vesti