28. Maj 2020.

13:45 PETAK, 23. 08. 2019. - 13:45 Autor: Danijela Korać

OPREZ U SAOBRAĆAJU

S početka leta na putevima u Srbiji zabeležena je pojačana frekvencija saobraćaja, što je dovelo i do povećanja broja saobraćajnih nezgoda i nastradalih osoba, saopštio je MUP i apelovao na sve učesnike da povećaju oprez i poštuju saobraćajne propise.

podeli

Prema podacima Mupa Srbije u toku letnjih meseci dogodi se najveći broj saobraćajnih nezgoda.Najčešći uticajni faktori nezgoda sa poginulim osobama u ovim mesecima jesu neprilagođena brzina, propust vozača koji se odnosi na nepravilno sagledavanje saobraćajne situacije i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola.

Tokom letnjih meseci, neprilagođena brzina se kao uticajni faktor javlja u više od 40 odsto saobraćajnih nezgoda, a mi smo pitali sugrađane šta bi pomoglo da se broj saobraćajnih nezgoda smanji.

Tokom letnjih meseci zabeležena je i pojačana frekvencija saobraćaja uz povećan broj motocikala, mopeda, bicikala i pešaka, što je dovelo do povećanja broja saobraćajnih nezgoda i nastradalih osoba ističu U MUPu . Zbog svega navedenog ali polasaka đaka u škole, za desetak dana iz Saobraćajne policije apeluju na sve vozače na dodatan oprez, da poštuju pravila u saobraćaju, prilagode brzinu uslovima na putu, ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i tako spreče neželjene posledice po sebe ali i druge učesnike u saobraćaju.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve