25. Maj 2020.

14:38 PETAK, 9. 11. 2018. - 14:38 Autor: Danijela Korać

EFIKASAN ODGOVOR CRVENOG KRSTA NA NESREĆE

U organizaciji Crvenog krsta Srbije I uz podršku Vlade Srbije u osnovnim školama sirom Srbije organizovane su obuke u okviru programa “Efikasan odgovor Crvenog krsta na nesreće – jačanje kapaciteta lokalne zajednice za smanjene rizika i posledica od elementarnih nepogoda i drugih tipova nesreća” U realizaciju prorama ,koiji se u našoj zemlji organizuje treću godinu za redom priključili su I osnovci sa teritrije opštine Plandište

podeli

Tv Banat
U Okviru programa “Efikasan odgovor Crvenog krsta na nesreće – jačanje kapaciteta lokalne zajednice za smanjene rizika i posledica od elementarnih nepogoda i drugih tipova nesreća”, u opštini Plandište u toku su radionice u kojima se djaci obučavaju,prilikom nastanka elementarnih nepogoda. U program je uključeno 30 mladih volontera Crvenog krsta,opštine Plandište, koji će aktivnosti sprovoditi do kraja školske godine.

- Planirano je da se za prvo polugodište odradi 20 radionica ,a u drugom polugodištu biće organizovani kvizovi,takmičenja ,neke praktične vežbe evakuacije sa učenicima iz cele škole .Naši volonteri su u ulozi edukatora ,I mi smo veoma zadovoljni što se veliki broj naših volontera odazvao ovom pozivu.Komentari dece su pozitivni ,I to nam je podstrek za dalji rad,kaže coordinator programa Dimitrije Angelovski.

Program je namenjen djacima trećeg I četvrtog razreda osnovnih škola a učenici OŠ “Jovan Sterija Popović “ iz Velike Grede, tokom današnje radionice, naučili su šta treba raditi prilikom poplava . Osim djaka OŠ“ Jovan Sterija Popović “ iz Velike Grede u program su uključeni I djaci osnovnih škola iz Plandišta I Margite.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve