04. April 2020.

14:38 UTORAK, 30. 07. 2019. - 14:38 Autor: Marija Trišić

SREDIŠTANI PROSLAVILI SLAVU

Meštani Velikog Središta obeležili su prošle nedelje seosku slavu Sabor Svetog Arhangela Gavrila letnjeg. Ovogodišnja proslava, ili Kirvaj, trajala je četiri dana, uz bogat i raznovrstan program.

podeli

Proslava crkvene i seoske slave Velikog Središta, Sabor Svetog Arhangela Gavrila letnjeg, počela je u četvrtak i trajala sve do nedelje. Na sam dan slave, 26.jula, služena je liturgija u Hramu Svetog Arhangela Gavrila, a u večernjim satima selo su posetili i predstavnici grada, podsetivši ovom prilikom da je, prema investicijama koje je grad realizovao, ova godina bila veoma značajna za Veliko Središte:

Tv Banat -  Nenad Baroš,predsednik Skupštine Grada Vršca“Kao najvažniju svakako izdvojićemo asfaltiranje kilometar i 300 metara puta čime je konačno sztavljena tačka na dugogodišnji problem meštana. Asfaltiranjem ove dve ulice čitavo selo je pokriveno asfaltom, a to je samo početak ulaganja, jer je cilj ove vlasti da uslove življenja u naseljenim mestima približi onima u gradu”.
Tv Banat - Dejan Milojević,član Saveta Mesne zajednice “Puno nam je srce kad se radi i gradi i stvara.Mnogo je veliko zadovoljstvo učestvovati u svemu tome, na prvom mestu, a mislim da su i meštani Velikog Središta shvatili svoj zadatak i u velikoj meri doprineli poboljšanju uslova života u našem selu".
Ovo je jedno od retkih sela koje svoj praznik slavi više dana, i od te tradicije ne odustaje, a svake godine, program je sve bogatiji i raznovrsniji. Pored već standardnih, goste su dočekali i novi sadržaji.
Tv Banat - Biljana Deđanski,predsednica saveta Mesne zajednice “Pripremili smo kulturno-umetnički program, gulašijadu – šestu po redu, imamo izložbu ukrasne živine, ptica i golubova, uz uobičajene fudbalske utakmice imamo po prvi put i ženski turnir u organizaciji Udružeja žena “Pletenica”.
Predsednica Saveta Mesne zajednice Biljana Deđanski istakla je da su i ove godine mislili na sve generacije, pa je pripremljen i program za decu, a na više štandova u večernjim satima priređen je zabavni muzički program.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti