28. Mart 2020.

14:26 UTORAK, 16. 07. 2019. - 14:26 Izvor: Tv Banat

POSTAVLJANJE JAVNIH ČESMI

Javno komunalno preduzeće Drugi Oktobar, krajem prošle godine, nabavilo je oko 20 javnih česmi.Česme su postavljene pored novoizgradjenih I obnovljenih dečijih igrališta kao I na najfrekventnijim deonicama u gradu.

podeli

Najpre su zamenjene stare I dotrajale česme,na uglu ulica Nikole Tesle I Jaše Tomića,a zatim I na ulazu u Gradski park kao I na uglu Fruškogorske I ulice Drugog oktobra.

Zatim su postavljene nove česme na Trgu Nikole Pašića,kod Gradske bolnice I Gimnazije kao I pored svih dečijih igrališta.Trenutno se izvode radovi na uglu ulica Sarajevske I Kopaoničke ulice.

Postavljena je I česma pored teretane na otvorenom u Balkanskoj ulici koja ne radi jer je sve vreme na meti huligana.

Sa druge strane gradjani,posebno roditelji sa malom decom koji dane tokom leta provode uglavnom na igralištima I u Gradskom parku više su nego zadovoljni.

Česme su postavljene I u naseljenim mestima Kuštilj,Mali Žam I Gudurica a u planu je I postavljane česmi na Kuštiljskom I Guduričkom putu,naselju Hemograd kao I na dugim lokacijama u gradu I na selima.

Bitan detalj je da se prilikom odabira česmi vodilo računa o očuvalju karakterističnog izgleda grada,u duhu banatske arhitekture ,ali da u isto vreme zadovolje savremene standard I budu prepoznatljive za grad Vršac.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti