31. Maj 2020.

09:14 ČETVRTAK, 8. 11. 2018. - 09:14 Izvor: Tv Banat

JOŠ JEDNO POMAGALO OBEZBEĐENO PLASTIČNIM ČEPOVIMA

Zahvaljujući akciji Sakupi humani čep, Vrščani su obezbedili još jedno pomagalo. Invalidska kolica Udruženje Parakvad je ovoga puta doniralo Ambulanti Doma zdravlja u Vlajkovcu.

podeli

Tv Banat
U akciji „Sakupi humani čep“ u Vršcu učestvuje preko 130 pravnih lica, i oko 30 hiljada građana, pa ne čudi što je za kratko vreme ponovo sakupljena dovoljna količina za nabavku pomagala. Za invalidska kolica koja su donirana ambulanti u Vlajkovcu sakupljena je tona i 40 kilograma, odnosno 486 hiljada čepova:

„U jednom kilogramu ima 450 čepova, pa je to zaista velika količina, pun kamion što bi se reklo. Žeim da se zahvalim i lokalnoj samoupravi i Domu zdravlja koji su takođe sa nama u akciji, ne samo učestvujući, već nas zaista podržavaju i prate naš rad, a to prate i svi građani, i onda se još više uključuju“, navodi predsednik SHUPIK Parakvad VS Dragan Vitorović.

„Trudićemo se i dalje da zajedničkim snagama i druge ambulante opremimo sličnim pomagalima. Zajedničkim dogovorom puno toga smo uradili, i kao što sam rekla, verujem da ćemo u zdobru saradnju puno toga da uradimo i za druga sela“, dodaje direktorka vršačkog Doma zdravlja dr Rodika Petku

Iako su ambulante po selima dobro opremljene, što je potvrdila i poslednja akreditacija vršačkog Doma zdravlja, nijedna vrsta pomoći nije suvišna:

„Svaka donacija našim pravnim subjektima ili institucijama je značajna, i dobrodošla je saradnja na svim nivoima, naročito sa nevladinim sektorom. Ono što želim da napomenem je da je jedno ovakvo pomagalo neophodno ne samo za osobe sa invaliditetom, već za sve pacijente koji su u stanju određene potrebe i bola, i dovoljno je da njime mogu da se od svog automobila prebace do ambulante, da ne moramo koristiti nosila“, istakla je članica gradskog veća Vršca zadužena za oblasti zdravstva i socijalne zaštite.

Ovo je 47 pomagalo obezbeđeno od početka akcije, ne računajući štake i manja sredstva, kojih je takođe bilo zaista puno. Sama akcija spaja humanitarne i društveno odgovorne organizacije, i podiže svest građana – ne samo o potrebi zaštite životne sredine, već i solidarnosti sa drugim osobama.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve