16. Oktobar 2019.

13:13 ČETVRTAK, 11. 07. 2019. - 13:13 Autor: Marija Trišić

ZAVRŠEN 22. VRŠAČKI VENAC

Sinoć je završen 22.međunarodni festival folklora Vršački venac. Tri dana svetkovine igre i pesme, uz nastupe ansambala iz šest zemalja, pratio je veliki broj gledalaca, i na gradskom trgu, ali i u direktnim prenosima sve tri večeri na našem programu. Evo kako je izgledalo poslednje festivalsko veče.

podeli

I poslednje, treće festivalsko veče okupilo je na gradskom trgu u Vršcu brojne ljubitelje tradicionalne pesme i igre, a nastupi ansambala praćeni su ovacijama. Posebno oduševljenje Vrščana izazvao je, očekivano, nastup GKUD Laza Nančić.

Nastupali su zatim, kao i prethodne dve večeri, ansambl Umetničkog društva „Manglares“ iz Kolumbije, Folklorni ansambl „Sider Voivoda“ iz Bugarske, Folklorni ansambl „Kostilata“ iz Grčke, i Studentski folklorni ansambl „Krida Budaya” iz Indonezije, a treće festivalsko veče imalo je još jednog učesnika – Folklorni ansambl Timisul iz Rumunije.

Na samom kraju usledio je još jedan nastup domaćina, GKUD Laza Nančić, koji ove godine proslavlja veliki jubilej – čitav vek postojanja i nagrađivanog rada.

Direktorka festivala uručila je zatim zahvalnice svim ansamblima za učešće, što je bila još jedna prilika da ih i publika nagradi gromkim aplauzima. Čast da zatvori festival pripala je članici gradskog veća zaduženoj za oblast kuture, Nataši Maljković Čonić, koja je građane pozvala da isprate i Dane Indonezije.

Tv Banat

Naime, zahvaljujući saradnji KC Vršac sa Ambasadom Indonezije, ansambl ove zemlje ostaće u gradu još nekoliko dana, tokom kojih će građani Vršca moći da uživaju u tradicionalnim plesovima, indonežanskom filmu, izložbi, predavanju i kulinarskim specijalitetima.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti