25. Maj 2020.

13:51 UTORAK, 9. 07. 2019. - 13:51 Autor: Danijela Korać

OTVOREN 22. VRŠAČKI VENAC

22. Međunarodni festival folklora "Vršački venac" počeo je zvanično sinoć i trajaće do srede, a u našem gradu okupiće ansamble iz Kanade, Indonezije, Kolumbije, Grčke, Bugarske, Rumunije i Srbije.

podeli

Tokom tri dana trajanja svetkovine muzike i igre, 22. Po redu, Vršac će, pored pesme i igre, biti grad ljubavi i prijateljstva među ljudima sa četiri kontinenta, što je jedna od najvećih vrednosti Međunarodnog festivala folklora Vršački venac. Na bini u centru grada, na Trgu Sv Teodora Vršačkog, svečano su ga otvorile gradonačelnica Dragana Mitrović i direktorka festivala Olga Petrov.

Nakon veličanstvenog vatrometa, usledili su i nastupi. Prvo festivalsko veče otvorio je jedan od najboljih ansambala u našoj zemlji, Folklorni ansambl “Branko Radičević” iz Sremske Mitrovice.

Na scenu su zatim stupili članovi srpskog ansambla “Stevan Sinđelić” iz Kanade, a ovo je njihov prvi nastup u zemlji matici, za 40 godina postojanja.

Tv Banat

Dah egzotike festivalu su doneli svojim nastupima Studentski folkorni ansambl “Krida Budaya” iz Indonezije i ansambl umetničkog društva “Artistica Manglares” iz Kolumbije.

Tradicionalne igre i pesme svojih zemalja predstavili su i Folklorni ansambli “Sider Voivoda” iz Bugarske i “Kostilata” iz Grčke.

Ovi ansambli nastupaće i tokom naredne dve večeri, a poslednjeg dana festivala predstaviće se I KUD Timišul iz Temišvara i predstavnik grada domaćina, GKUD Laza Nančić.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Kultura

Emisije

Pogledaj sve