19. Mart 2024.

14:53 UTORAK, 2. 07. 2019. - 14:53 Izvor: Tv Banat

KLUB LEČENIH ALKOHOLIČARA “VRŠAČKA KULA”-PREDAVANJE

Savet mesne zajednice “Paja Jovanović” I Klub lečenih alkoholičara “Vršačka kula” organizovali su predavanje o alkoholizmu,posledicama I načinu lečenja.

podeli

U Srbiji je Lekarska komora alkoholizam okarakterisala kao “Užasan “ problem,terminom koji se do sada nije koristio. Prema poslednjim podacima populacija do 15te godine života u Srbiji retko konzumira alkohol dok nakon tridesete zauzimamo neslavno II mesto u svetu.Zapravo,od svih koji su probali alkohol 30% nastavi sa konzumiranjem alkohola,30% više nekonzumira dok je 40% na tz.klackalici,bez jasnog stave da ili ne , I upravo je to ciljna grupa sa kojom treba raditi I dati joj prave smernice.

Posezanje za alkoholom dešava se I usled velikih društvenih promena ali I pod uticajem običajnih zabluda.

Kao član Nacionalne komisije za izradu plana lečenja od alkoholizma dr Milićević ističe da je raniji pristup ,misleći na celokupno društvo, bio daleko bolji I kompleksniji ,primera radi od nekadašnjih 40 klubova za lečenje od alkoholizma trenutno je aktivno njih 12 .Upravo zato su predavanja ovog tipa od velike važnosti,kao način da se dopre do svih članova drštva.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve