03. Jun 2020.

14:48 PETAK, 21. 06. 2019. - 14:48 Autor: Marija Trišić

ODRŽANA 29.SEDNICA SO PLANDIŠTE

Danas je održana 29. sednica Skupštine opštine Plandište.

podeli

29.sednica SO Plandište počela je razmatranjem Predloga Odluke o Završnom računu budžeta opštine Plandište za 2018. godinu, a zatim su usledili predlozi Odluka o ostvarivanju prava na roditeljski dodatak nezaposlenim porodiljama, o prijavljivanju i upravljanju privatnim interesima javnih funkcionera u postupku donošenja opštih akata i o postupku predlaganja kandidata za članove Nadzornih odbora javnih preduzeća. Na dnevnom redu bili su i izveštaji o radu i finansijskom poslovanju ustanova čiji je osnivač opština, a svi predlozi odluka usvojeni su jednoglasno.

„To je pokazatelj da radimo odgovorno i u korist naših meštana“, rekao je predsednik opštine Jovan Repac.

Među odborničkim pitanjima našla su se i dva problema čije je rešavanje i rukovodstvo opštine prepoznalo kao prioritet. Plandište, naime, nema službu hitne medicinske pomoći, već hitne slučajeve prima ili na intervenciju odlazi lekar iz ambulante, što komplikuje rad i Doma zdravlja i na terenu.

Zbog toga će, kako je najavio predsednik Opštine, biti upućena inicijativa nadležnom ministarstvu i pokrajinskom sekretarijatu, da se hitna služba formira i u plandištanskom Domu zdravlja.

Još jedan problem je protivgradna odbrana, odnosno mali broj raketa i niske naknade za strelce, pa će lokalna samouprava pokušati da iznađe rešenje za nabavku dodatne količine, i raketa i sredstava za zarade strelaca.

Kako je dodao predsednik opštine, u Plandištu tokom predhodnih meseci srećom nije bilo većih posledica nevremena, ali su to stvari o kojima treba na vreme misliti. Manju štetu načinila su oborena stabla koja su u Jermenovcima oštetila ogradu, a u Velikoj Gredi svlačionicu fudbalskog kluba.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve