25. Maj 2020.

13:49 ČETVRTAK, 13. 06. 2019. - 13:49 Izvor: Tv Banat

“OTVORENO SRCE SVETA”-SVEČANO OTVARANJE NOVIH PROSTORIJA

Udruženje Otvoreno srce sveta svečano je otvorilo svoje nove, kompletno opremljene prostorije, u objektu koji je udruženju donirao Milan Popović. Zahvaljujući i drugim ljudima dobre volje, kuća je renovirana, obezbeđen je neophodan nameštaj i sadržaji za radionice, edukaciju i boravak lica sa smetnjama u razvoju koje Udruženje okuplja

podeli

Otvorenog srca i širokih ruku,članovi udruženja ugostili su sve one koji su ih podržali u njihovim naporima da stvore bolje uslove za rad i druženje svojih članova.Iako postoje već preko trideset godina ovo je prvi put da su se stekli uslovi za neometan boravak i rad.

Kuća je sredjena sa puno ljubavi koju su ,pored članova i volontera ,utkali i svi ljudi dobre volje koji su im pomogli da ostvare svoje snove.Neko radom, materijalom,novcem a pre svega željom da pomognu. Prostororije su renovirane,opremljene neophodnim sredstvima za rad i prilagodjeni osobama sa invaliditetom,ali tu nije kraj njihovog angažovanja.

Deo dvorišta namenjen je aktivnostima na otvorenom .Formirana je bašta,sa već zasadjenim povrćem i začinskim biljem,kao i voćnjak,kutak za rad i odmor i izvor zdrave hrane ,koju samo proizvode.

Boravak osoba sa invaliditeom ,na sigurnom ,pod nadzorom ,i sa kreativno osmišljenim aktivnostima za roditelje znači mnogo.

Zaslužuju svakako, kao onaj deo društva koji je uvek samo dobro donosio sa širokim osmehom i otvorenog srca.Zato svako ko želi i može ,na način koji njemu odgovara,treba da se uključi u rad i postojanje ovog udruženja kako ne bi ponovo dozvolili da budu zaboravljeni.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Kultura

Emisije

Pogledaj sve